Liebster Award

Blog Entries

Kävipä päivänä muutamana niin, että armaan vaimoni Tarun blogille tuli joku heittäneeksi tällaisen Liebster-palkinnon, ja sen myötä myös suoranaisen velvollisuuden levittää tätä palkintoa eteenpäin muihin blogeihin. Minun blogini oli yksi tartunnan palkinnon saaneista. Jip hei! Käydäänpä siis asiaan. Tästä on kyse:


Liebster Award -tunnustuksen ideana on tuoda ihmisten tietoisuuteen uusia hyviä blogeja, joilla on alle 200 lukijaa. Homma toimii näin:

 1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
 2. Laita palkinto (viereinen kuva) esille blogiisi.
 3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
 4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
 5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
 6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
 7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse.

Selvä homma. Sitten Tarun esittämien kysymysten pariin!

1. Mihin seikkaan oman kotisi sisustuksessa olet kaikkein tyytyväisin?
Kaikkein tyytyväisin olen varmaankin niin kutsuttuun kauhukabinettiini, eli olohuoneessamme näkyvällä paikalla nököttävään vitriinikaappiin, joka toimii omistamieni kuriositeettien ja “kammotusten” kotina. Kaapista löytyy tällä hetkellä esimerkiksi erilaisia eläinten kalloja, hyönteisiä (lähinnä kovakuoriaisia), noin satavuotias voodoo-nukke ja täytetty harakka, joka vahtii tarkkaavaisesti viereensä sijoitettua 1800-luvulta peräisin olevaa morfiiniruiskua.

Kaapin alimmilta hyllyiltä löytyy vanhoja ja mielenkiintoisia kirjoja, joista suurin osa lienee 1800-luvun puolelta tai 1900-luvun alusta. Suurin osa näistä opuksista liittyy jotenkin ihmisanatomiaan, lääketieteeseen ja erilaisiin luonnontieteisiin. Oivallisia ovat! Vitriinissä on myös vetolaatikko, jonne olen kätkenyt omistamani vanhojen valokuvien kokoelman. Kokoelmastani löytyviä valokuvia voi ihastella myös täällä (koska olisihan se nyt ikävää, jos ei niitä kukaan muu koskaan näkisi!).

2. Mitä liikuntalajia suosittelisit koululiikunnan traumatisoimalle ja kaikenlaista yhdessä tekemistä välttelevälle?
Nurkassa itkemistä? Kai se lasketaan liikunnaksi, jos samalla heijaa edestakaisin? Minä en nimittäin todellakaan tiedä vastausta tähän kysymykseen, sillä olen itse malliesimerkki koululiikunnan traumatisoimasta, kaikkea ryhmäliikuntaa kammoavasta ja yhdessä tekemistä välttävästä yksilöstä, jonka kuitenkin pitäisi keksiä itselleen jotain motivoivaa liikunnankaltaista, mutta ajatuskin kammottaa. Ehdotuksia otetaan vastaan.

3. Mikä on sinun laiskan päivän mättöruokasi, johon useimmin turvaudut silloin, kun et kummemmin jaksa nähdä vaivaa?
Tämä herkku tunnetaan nimellä Spagetti & Mausteet. Käytännössä siis spagettia, ketsuppia, pestoa, juustoraastetta, sinihomejuustoa ja rouhaisu mustapippuria. Kyllä se nälän pois vie…

4. Kun lähdet vieraaseen kaupunkiin vapaa-ajan matkalle, millaiseen kohteeseen ensimmäisenä suuntaat?
Erilaiset vanhaa tavaraa ja outouksia myyvät putiikit olisivat yksi mahdollisuus, jos tietäisin kaupungista sellaisia löytyvän. Myös joku kiinnostava museo voisi olla ensimmäinen määränpääni. Kaikkein todennäköisimmin suuntaisin kuitenkin kohti jotakin kirjakauppaa (ja todennäköisesti lähtisin sieltä mukanani kirjasaalis, jota saisin sitten raahata ympäri kaupunkia koko päivän).

5. Millaisessa ympäristössä unelmiesi koti (todellinen tai kuviteltu) sijaitsee ja mitä sen keittiön ikkunasta näkyy?
Unelmakotiani olen miettinyt kuola suupielessä paljon, mutta tosiasia lienee, että unelmaksi se varmaan tarkalleen kuvittelemani kaltaisena jääkin. En nimittäin haluaisi naapureita ihan viereen, mutta haluan kuitenkin olla “lähellä sivistystä”, ts. kaupunkia. Kodin tulisi myös olla hiljaisuuden ja rauhan ympäröimä, mutta palveluiden tulisi silti olla välittömässä läheisyydessä. Keittiöstä todennäköisesti näkyisi kauniiseen, vanhanaikaiseen kasvihuoneeseen vievä polku, ja siellä kasvihuoneessa kasvaisi yrttejä, koska rakastan niiden tuoksua. En kuitenkaan tunnusta olevani viherpeukalo… Joko alkaa käydä ilmi, miksi epäilen unelmakotini jäävän pelkäksi päiväuneksi?

6. Mikä on pisin aika, jonka olet ollut olematta yhteydessä yhteenkään perheenjäseneen tai sukulaiseen, joka ei asu samassa osoitteessa kanssasi?
Jos lasketaan mukaan jotkut serkut, joiden tarkkaa lukumäärääkään en tiedä ja joita olen nähnyt viimeksi joskus kersana, niin varmaan jotain lähemmäs 20 vuotta. Jos ei lasketa, niin varmaan jotain pari vuotta kuitenkin. Olen huono pitämään yhteyttä.

7. Mitä liikennevälinettä (kenkien lisäksi) käytät useimmin? Ei siis pisimpään tai eniten, vaan nimenomaan useimmin.
Bussia.

8. Mistä seurapelistä pidät eniten?
Yök, seurapelejä. En pidä seurapeleistä, koska olen naurettavan huono häviäjä ja lisäksi myös todella inhottava voittaja, juuri sellainen sietämätön “nännännäää mä voitin ja sä et”-tyyppinen ääliö. Parempi ehkä vain olla pelaamatta seurapelejä kanssani. Toisaalta joku pullonpyöritys kivassa porukassa ilman tyhmiä haasteita, pelkillä kysymyksillä, voi olla joskus ihan kivaa.

9. Näetkö auringonnousun useammin talvella vai kesällä?
Veikkaan, että kesällä. Usein näet käy niin, etten ole nukkumassa vielä silloin, kun aurinko kesäisin nousee. Talvella sen sijaan olen usein sikeässä unessa auringonnousun aikaan, koska taipumuksenani on valvoa myöhään ja nukkua pitkään.

10. Oletko joutunut torjumaan kodistasi tuholaisia (hyönteisiä, jyrsijöitä tai muita eläväisiä)? Jos, niin mitä viimeksi?
En tiedä, lasketaanko tätä, koska kyseessä ei ole varsinaisesti mikään tuholainen eikä edes epätoivottu eläväinen. Päin vastoin: kyseessä on armas kissarouvamme Tuikku, jonka läsnäolo kodissamme on tarkoituksellinen ja toivottu. Tuikkua on siitä huolimatta kyllä jouduttu päättäväisesti torjumaan yhdestä osasta kotiamme tiettynä aikana vuorokaudesta. Tämä elukka nimittäin hyppii makuuhuoneen ovenkahvaan ja kynsii ovea, kun olemme nukkumassa! Onneksi olemme löytäneet tähän ratkaisun: kun olemme unten mailla, makuuhuoneen oven edessä partioi sellainen liiketunnistimella toimiva suihkupullo, joka suhauttaa ikävästi sihahtaen ilmaa jos joku pieni perse-eläin yrittää lähestyä ovea. Toimii! (Paitsi joskus ei, jos suhauttimen suutin on huonosti suunnattu.)

11. Onko sinulla henkilökohtaista ”pyhiinvaelluspaikkaa” eli paikkaa, jossa käyt ennen kaikkea siinä paikassa käymisen vuoksi? Jos asia ei ole liian henkilökohtainen, kertoisitko siitä enemmän?
Minulla oli tällainen joskus, mutta nykyään oikeastaan ei. Tämä “pyhiinvaelluspaikka” oli erään joen rannalla lähellä paikkaa, jossa asuin suurimman osan lapsuuttani. Siinä kohtaa jokea oli sellainen keinotekoinen “koski”, ja juoksevan veden ääni oli aina jotenkin mukava ja rauhoittava. Tähän paikkaan liittyy myös aimo annos melankoliaa ja surua, koska usein tulin potemaan näitä molempia nimenomaan tälle paikalle. Siellä olin askeleen lähempänä jotakin, mitä on hankala kuvata sanoin. Se oli sellainen syysmelankolian tiivistymä, se paikka. En ole käynyt siellä vuosiin, eikä minulla oikeastaan ole tarvettakaan enää. Paikka kummittelee usein unissani ja kannan sitä mukanani varmaan lopun ikääni, mutta se jokin, jonka vuoksi sinne hakeuduin, ei sijaitse siellä enää.

***

Heitän tämän palkinnon nyt oikeastaan aika summamutikassa johonkin suuntaan. Ei ole hajuakaan, onko näillä blogeilla yli 200 lukijaa vai ei. Päätin myöskin viitata kintaalla sille, että osa on näköjään saanut tämän palkinnon osakseen aikaisemminkin. Tämän sepustuksen myötä isken liebster-leiman seuraaville: Bookishteaparty, Kirjavarkaan tunnustuksia ja Mitä luimme kerran. Siinähän oli jo ainakin viisi, eikö niin? Oli siinä, älä tarkista.

Sitten vielä kysymykseni valituille blogeille, niin on saatu tämä homma kunniakkaasti suoritettua loppuun saakka. Hurraa!

1. Mikä on ensimmäinen uni, jonka muistat nähneesi?
2. Missä satu-/fantasiamaailmassa asuisit mieluiten? (Keski-Maa, Muumilaakso, Westeros, mitä näitä nyt on)
3. Mikä on unelma-ammattisi? Aiotko saavuttaa sen (tai oletko saavuttanut jo), vai saako se jäädäkin unelmaksi?
4. Mikä on mielestäsi kaikkein inhottavin väri?
5. Milloin opit lukemaan?
6. Minne suunnittelet matkaavasi seuraavaksi? Jos et ole tehnyt matkasuunnitelmia, niin missä kävit viimeksi?
7. Mikä musiikkikappaleen nimi kuvaa elämääsi tiivistettynä niin hyvin, että se voisi olla elämänkertasi otsikko?
8. Mikä on pitkäaikaisin harrastuksesi?
9. Kuinka pitkään olet pisimmillään valvonut yhdellä kertaa?
10. Jos pystyisit muuttumaan joksikin satuhahmoksi tai taruolennoksi, miksi muuttuisit ja mitä tekisit muututtuasi?
11. Mikä on paras syksyyn liittyvä muistosi?

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kirjavaras
  June 26, 2016 at 11:43

  Kiitos tunnustuksesta! Pistän vahingon kiertämään ja heitän sinulle toisen tunnustuksen, jonka löydät blogistani: https://kirjavarkaantunnustuksia.wordpress.com/2016/06/26/blogger-recognition-award/

  • Reply
   Elm
   June 26, 2016 at 20:52

   Kiitoksia! :)

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.