Hyllynlämmittäjä 2018

Book Journal

Toinen varsinainen lukuhaaste, johon ajattelin tänä vuonna osallistua, on Sivumennen-blogista viime vuonna alkusysäyksensä saanut Hyllylämmittäjä-lukuhaaste, jonka jalona pyrkimyksenä on saada vuoden, siis 12 kuukauden, aikana luettua 12 sellaista kirjaa, jotka on tullut ostettua omaan hyllyyn mutta jotka ovat jääneet syystä tai toisesta lukematta. Minulla tällaisia hyllynlämmittäjäkirjoja tunnetusti riittää, joten tämä haaste on kuin tehty minua varten!

Valitsin kahdentoista hyllynlämmittäjäni joukkoon kirjoja, jotka ovat olleet minulla hyllyssä mahdollisimman pitkään: kaikki tässä joukossa ovat olleet minulla hyllyssä odottamassa lukemista vähintään viisi vuotta, monessa tapauksessa pitempäänkin. Yritin myös valita sellaisia kirjoja, joiden toivon ainakin osittain mahtuvan myös tämän vuoden Helmet-lukuhaasteeseen. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin olen tässä lopulta onnistunut. Yhteistä kaikille näille kirjoille on se, etten mitenkään kammoa tarttua yhteenkään niistä, vaan ne ovat yksinkertaisesti vain sattumalta päätyneet odottamaan luetuksi tulemista pienen ikuisuuden, joten lienee totisesti korkea aika korjata tämä asia.

Kaksitoista hyllynlämmittäjääni sattumanvaraisessa järjestyksessä, olkaa hyvät:

Charles Dickens: Kolea talo
Erin Morgenstern: Yösirkus
Khaled Hosseini: The Kite Runner
Fjodor Dostojevski: Idiootti
Markus Zusak: Kirjavaras
Colin Meloy: Sysimetsä (Sysimetsän kronikat, #1)
Jarkko Laine: Vampyyri
E.T.A. Hoffmann: Yökappaleita
Carlos Ruiz Zafón: Enkelipeli
Sofi Oksanen: Puhdistus
Douglas Adams: The Ultimate Hitchhiker’s Guide to the Galaxy
Neil Gaiman: The Ocean at the End of the Lane

Kas noin. Olen melko toiveikas sen suhteen, että saan nämä tämän vuoden aikana luetuksi. Ja mikäli hyllynlämmittäjät-haaste kiehtoo minua ensi vuonnakin, niin hyllyssämme lymyää edelleen valtava määrä kirjoja, jotka ovat saaneet odottaa lukemattomina aivan luvattoman pitkään…

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.